blog-post-img-1529

Motoball seizoen begonnen met bekerwedstrijd tegen Ubstadt-Weiher

Ondanks de sneeuw, die de avond ervoor gevallen was, waren de leden van MBV Budel vastbesloten om de wedstrijd door te laten gaan.
Met een loader werd het terrein sneeuwvrij gemaakt en nadat de kiezellaag op het terrein weer opnieuw was aangebracht konden de scheidsrechters de wedstrijd om 16:10 u. laten beginnen.
Een van de redenen om de wedstrijd koste wat kost door te laten gaan was, dat de spelersgroep van Budel een verjongingskuur had ondergaan en elke kans om wedstrijden te spelen aangrepen, om zo meer op elkaar ingespeeld te raken en de jonge spelers ervaring op te laten doen.
Zo ook deze bekerwedstrijd.
Want als de wedstrijd niet door zou kunnen gaan, dan werd alleen de uitwedstrijd gespeeld in Ubstadt-Weiher en zou deze meteen bepalend zijn wie er verder mocht bekeren.
Omdat MBV Budel dit keer het sterke Ubstadt-Weiher had geloot was de kans reëel, dat dit ook de laatste bekerwedstrijd zou zijn.
De kou had niet kunnen verhinderen dat veel supporters op de wedstrijd waren afgekomen.
Met twee doelpunten in het begin van de eerste manche liet Ubstadt-Weiher al meteen zien, dat ze gedurende de winterperiode weinig aan kracht hadden ingeboet.
Toch hadden de spelers van Budel twee keer pech.
Een schot van Miel Looijmans strandde op de lat en even later trof een vrije trap van Stan Looijmans hetzelfde lot.
Bij de aftrap van de tweede manche lieten de spelers van Ubstadt er geen gras over groeien en brachten de stand meteen op 0-3.
Ondanks dat keeper Dimitar Iliev van Budel zich kranig weerde in het doel, kon hij niet verhinderen, dat een doorgebroken speler van Ubstadt-Weiher de stand op 0-4 bracht.
Een verdedigingsfout van Ubstadt-Weiher op een speler van Budel leverde Budel een penalty op, die Miel Looijmans verzilverde.
In de eerste minuut van de derde manche speelde een speler van Ubstadt zich vrij en bracht de stand op 1-5 .
Tien minuten later werd de verdediging van Budel weer op het verkeerde been gezet en werd er andermaal een onhoudbaar schot op het doel van Budel losgelaten.
Een uitgekiend hakje van Carlo van Geldrop op Miel Looijmans, bracht de laatste in een goede schietpositie en met een mooi schot had de keeper van Ubstadt-Weiher het nakijken.
In de vierde manche vochten de mannen van Budel voor wat ze waard waren, maar twee gerichte schoten van Ubstadt troffen doel, terwijl de schoten van Budel steevast recht in de handen van de keeper van Ubstadt terecht kwamen, waarmee de eindstand van 2-8 een feit werd.
De supporters konden terugkijken op een onderhoudende wedstrijd en konden zien, dat gedurende de wedstrijd het spel van Budel steeds beter werd.

De volgende thuiswedstrijd is zaterdag 14 april.
Dit is een wedstrijd voor de Duitse competitie. MBV Budel moet het dan opnemen tegen de Duitse vice-kampioen van 2017 MSC Taifun Mörsch.
De wedstrijd begint om 18:00 u.
Ook dan kunnen de spelers van MBV Budel alle steun van hun supporters goed gebruiken.

Vóór die tijd zal er op maandag 2 april (Tweede Paasdag), op het terrein van MBV Budel de inmiddels traditionele kofferbakverkoop plaatsvinden.

Voor meer informatie kunt u terecht op de websites www.motoball-bundesliga.de of op www.motoball.nl of op de facebook-pagina van MBV Budel.

Geen reacties