blog-post-img-33

Nederlands team zesde op EK Motoball

Het Nederlandse motoballteam vertrok dinsdag 22 mei naar het Duitse Kuppenheim om daar het Europees Kampioenschap motoball te spelen. Het EK vond plaats van 23 tot en met 28 mei. Het Nederlandse team had van tevoren flink getraind en ging fanatiek van start. Helaas waren de andere teams toch sterker en eindigde Nederland als laatste. Ondanks het verlies kijkt het team positief terug op een intensief EK.

Woensdagmiddag speelde Nederland de eerste wedstrijd tegen Frankrijk. Nederland ging sterk van start en stond in de tweede manche zelfs met 3-1 voor. De Fransen lieten zich echter niet kennen en wonnen uiteindelijk met 8-5. Ook tijdens de wedstrijd Nederland – Oekraine ging het Nederlandse motoballteam sterk van start. De twee teams waren erg aan elkaar gewaagd. Lange tijd was het gelijk
spel. In de allerlaatste minuut scoorde Oekraine de winnende goal, waardoor de wedstrijd door hen gewonnen werd met 2-1.

Positief gevoel

Dat ze van de Russen, Wit-Russen of Duitsers zouden winnen, hadden de Nederlanders ook niet verwacht . In die landen is de motoballsport veel groter. Er zijn daar meerdere clubs die betere trainingsmogelijkheden hebben dan de Nederlanders. Het viel deze clubs wel op dat de Nederlanders
steeds beter worden.

Van de Russen, die profs zijn, hebben we complimenten gekregen dat ons niveau ieder jaar stijgt. En we leren heel erg veel van het spelen tegen deze sterke tegenstanders

zegt coach Jeroen Kerkhofs. Hij heeft een positief gevoel overgehouden over het laatste EK:

We hebben dan geen wedstrijd gewonnen, maar naar mijn mening hebben we zeer goede resultaten behaald. Ik denk dat we nog niet eerder op zo’n hoog niveau gespeeld hebben op enig ander EK. Zoals de wedstrijd tegen Frankrijk die we verloren met 8-5. Datzelfde Frankrijk ging uiteindelijk wel met brons naar huis. En tegen Oekraine hebben we in de slotminuut verloren met 2-1, anders hadden we verdiend gelijk gespeeld.

Betere resultaten

De Russen werden dit jaar opnieuw kampioen. Zij speelden op pinkstermaandag de finale tegen Duitsland. Ze lieten in een overvol stadion zien dat ze zich terecht Europees Kampioen mogen noemen.
Volgend jaar vindt het EK Motoball plaats in het Franse Neuville. Ook dan zal Nederland weer present zijn. Kerkhofs is ervan overtuigd dat het Nederlandse team dan nog betere resultaten gaat behalen: “het doel is om volgend jaar op het EK in Frankrijk te winnen van Oekraine en als het erin zit van nog meer landen.”

Het Nederlandse Motoballteam bestaat uit acht spelers van Motoball Vereniging Budel en een speler van Motoball Combinatie Dordrecht. Zaterdag 9 juni speelt Motoball Vereniging Budel om 16.00 uur een thuiswedstrijd tegen het Duitse MSC Ubstadt – Weiher. Iedereen is welkom om naar de wedstrijd te komen kijken op het motoballveld in Budel. Deze ligt aan het verlengde van de Schoordijk. De entree is gratis.

Geen reacties