Motoball wedstrijd MBV Budel – MSC Malsch

Ondanks de vakantietijd hebben de spelers van MBV Budel een drukke tijd achter de rug.
In de week van 27 juli tot en met 1 augustus werd in Valreas en Camaret (Zuid-Frankrijk) onder extreem hete weersomstandigheden (tot 42 graden) het EK Motoball gespeeld.
Budel behaalde op dit kampioenschap als Nederlands team een vijfde plaats en lieten het Franse publiek enkele mooie wedstrijden zien.
Vooral de wedstrijden tegen Duitsland en Wit-Rusland, waren het aanzien meer dan waard.
Het EK werd gewonnen door Rusland in een finale tegen Frankrijk, die door meer dan 5000 toeschouwers bezocht werd.

Na het EK stond op 5 augustus de thuiswedstrijd tegen het sterke MSC Comet Dürmersheim op het programma.
In een gelijkopgaande strijd werd deze spannende wedstrijd uiteindelijk met een gelijkspel afgesloten met een score van maar liefst 9-9.
Een goed resultaat voor Budel, aangezien de laatste paar jaar steeds verloren werd van dit team.
Afgelopen zaterdag 19 augustus stond de wedstrijd tegen de hekkensluiter van de competitie, MSC Malsch, op het programma.
Al in de eerste minuten van de wedstrijd verhinderde de lat en de paal bij beide teams om de score te openen.
In de achtste minuut lukte het Stan Looijmans dan toch om te scoren.
De vreugde was echter niet van lange duur, want de spelers van Malsch wilden de huid duur verkopen en kwamen na een mooie aanval op gelijke hoogte
Toch was het Budel dat deze manche met winst afsloot door een doelpunt van Miel Looijmans.
In de tweede manche was het Carlo van Geldrop, die zich goed wist vrij te spelen en de keeper van Malsch het nakijken gaf.
Balverlies van Paul Teeven veroorzaakte een gevaarlijke situatie voor het doel van Budel, maar Chris Aikens kon het schot nog net keren.
Even later maakte Paul Teeven, het foutje van even tevoren meer dan goed, door na een snelle uitbraak zich vrij te spelen en de score te verhogen naar 4-1.
Uit een scrimmage voor het doel van Malsch bracht Budel de stand op 5-1 en in de laatste minuut van de tweede manche tilde Carlo van Geldrop met een mooi doelpunt de stand naar 6-1.
Meteen bij de aftrap van de derde manche scoorde Malsch na een verdedigingsfout van Budel en een minuut later kwam Malsch andermaal gevaarlijk opzetten, maar de lat voorkwam erger.
Met twee doelpunten van Miel Looijmans en een doelpunt van Malsch werd deze manche afgesloten met een stand van 8-3.
In de vierde manche lieten de spelers van Budel zien, dat zij toch echt de sterkere partij waren.
Met drie doelpunten van Stan Looijmans en een van Nick Evers werd deze niet al te spannende wedstrijd door Budel met 12-3 gewonnen.

Nu kunnen de spelers van Budel zich op gaan maken voor de competitie van de B-Finale.
In deze nacompetitie spelen zowel de teams van Noord-Duitsland als Zuid-Duitsland, die zich niet geplaatst hebben voor de strijd om het kampioenschap.
Vorig jaar behaalde Budel het kampioenschap van deze B-finale.
Wanneer de thuiswedstrijden van Budel gespeeld worden is op dit moment nog niet bekend.