Motoballwedstrijd MBV Budel – MSC Taifun Mörsch

Afgelopen zaterdag moest MBV Budel het opnemen tegen de kampioen van vorig jaar MSC Taifun Mörsch. Sowieso een zware opgave, maar nu extra zwaar, omdat MBV Budel niet kon beschikken over de vaste krachten Stan Looijmans en Carlo van Geldrop. De bal voor deze wedstrijd werd geschonken door Kampeercentrum Tjeu van Horne te Budel. De aftrap werd verricht door Nelly Dreezen van Kampeercentrum Tjeu van Horne. Nadat de aftrap was genomen, liet MSC Taifun Mörsch er geen gras over groeien en tekende al gauw het eerste doelpunt aan. In de negende minuut kreeg MBV Budel een vrije trap toegekend, die vakkundig door Miel Looijmans werd verzilverd. Enkele minuten later bracht MSC Taifun zij kanon, Patrick Palach , in stelling en hij scoorde met een onhoudbaar afstandsschot. Het was mede aan keeper Chris Aikens te danken, dat de score in deze manche niet verder opliep. In de tweede manche liet MSC Taifun Mörsch zijn ware gezicht zien. Met enkele snelle uitbraken en afstandsschoten van respectievelijk Manuel Fitterer en Patrick Palach werd de voorsprong van MSC Taifun Mörsch naar 1-5 opgekrikt. In de derde manche was het aan de keeper van MSC Taifun Mörsch te danken, dat ze deze voorsprong konden vasthouden. Met enkele mooie reddingen hield hij zijn doel schoon. Een verdedigingsfout van Budel werd echter meteen afgestraft en even later schoot Patrick Palach ook nog de 1-7 en 1-8 binnen. In de vierde manche was het beeld niet veel anders. Met nog eens drie doelpunten brachten de gasten de eindscore op 1-11. De jonge spelers van MBV Budel waren eenvoudigweg niet opgewassen tegen dit sterke team van Taifun Mörsch, al hebben ze alles gegeven, maar er zat helaas niet meer in. De volgende thuiswedstrijd is zaterdag 10 augustus a.s. De wedstrijd begint om 18:00 u. De tegenstander voor deze wedstrijd is MSC Malsch. Hopelijk heeft MBV Budel het dan een stuk makkelijker en kunnen ze de drie punten in eigen huis houden.