Motoballwedstrijd MBV Budel – MSC Taifun Mörsch

MBV Budel beleeft momenteel een moeilijke periode in de Zuidduitse competitie, mede omdat er niet altijd op volle sterkte kon worden aangetreden.
Tot op heden hebben zij weinig potten kunnen breken.
Slechts één overwinning en één gelijkspel waren tot nu toe de enige positieve resultaten.
Ook voor de wedstrijd tegen MSC Taifun Mörsch beschikte MSC Taifun Mörsch over de beste papieren om de wedstrijd in hun voordeel te beslissen.
Met spelers als Patrick Palach en de internationals Ali Topkaya en Manuel Fitterer in hun midden zou het voor de Budelse spelers weer een zware opgave worden om deze wedstrijd met een goed resultaat af te sluiten.

In de eerste manche hield Budel tot de tiende minuut het kruit droog.
Maar in de tiende minuut en in de twaalfde minuut, maakten twee kanonskogels van Taifun Mörsch een einde aan alle illusies.
Ondanks dat de spelers van Budel veel aan de bal waren, was het enige wat ze hier tegen in konden brengen een vrije trap, die net over het doel ging.
In de tweede manche gingen de spelers van MSC Taifun Mörsch er eens goed voor zitten.
Met felle aanvallen en gerichte schoten vanaf soms wel twintig meter zetten ze de wedstrijd geheel naar hun hand.
Dit resulteerde in deze manche in vijf doelpunten voor MSC Taifun Mörsch, waardoor de achterstand voor Budel opliep naar 0-7.
In de derde manche lukte het de spelers van Budel om weer enigszins grip op de wedstrijd te krijgen.
In de derde minuut zette Stan Looijmans de keeper van Mörsch op het verkeerde been en scoorde het eerste Budelse doelpunt.
Maar de spelers van Mörsch bleven kort op de bal spelen en door het snelle spel, dat ze op het veld legden, bleef het voor het publiek een erg aantrekkelijke wedstrijd.
De spelers van Budel vochten voor wat ze waard waren, maar een snelle uitbraak van Mörsch bracht de stand op 1-8.
In de tiende minuut kwam Budel nog één keer terug door een onhoudbaar schot van Miel Looijmans, waardoor deze manche eindigde in een stand van 2-8.
Ook in de vierde manche bleven de spelers van Mörsch hun snelle spel volhouden.
Maar ook in de afwerking bleven ze sterk, waardoor ze in deze manche nog vier keer wisten te scoren.

De spelers van Budel hadden alles gegeven, maar op het eind van de wedstrijd keken ze tegen een achterstand van 2-12.
Door dit resultaat gaat MSC Taifun Mörsch aan kop in de Zuidduitse competitie.
Budel moet vooralsnog genoegen nemen met de zesde plaats.

Op 1 juli a.s. kunnen de spelers van Budel andermaal hun borst nat maken.
Want dan speelt MBV Budel nóg een keer tegen Taifun Mörsch, alleen is het dan niet voor de competitie, maar voor de Duitse beker.
MBV Budel is in deze competitie doorgedrongen tot de halve finale.
Hopelijk kan MBV Budel deze wedstrijd weer op volle sterkte spelen, waardoor de kansen toch wat hoger komen te liggen.
MBV Budel kan dan de steun van haar supporters weer goed gebruiken en hoopt dan ook, dat weer veel toeschouwers de weg zullen vinden naar de motoball-arena aan de verlengde Schoordijk te Budel.
De wedstrijd begint om 18:00 u.