blog-post-img-933

Motoballwedstrijd met verrassingen en veel doelpunten

Motoball Vereniging (MBV) Budel werd afgelopen zaterdag op twee mooie verrassingen getrakteerd, namelijk een mooi scorebord én een gewonnen wedstrijd.

Omdat het scoreverloop bij een motoballwedstrijd wel eens snel kan oplopen, is het voor de toeschouwers wel eens lastig om de stand bij te houden. Zeker als er geen scorebord voor handen is. Zep Verdonschot van groenvoorziening en tuinonderhoud Zo-Groen heeft daarom samen met een aantal trouwe supporters het initiatief genomen om het terrein van de motoballvereniging te verrijken met een scorebord. In slechts enkele weken tijd wisten zij hiervoor de financiën bijeen te brengen en bij een voetbalclub in het noorden van het land werd een heus elektronisch scorebord aangeschaft. Afgelopen zaterdag voor de wedstrijd tegen Phillippsburg werd het scorebord (compleet geïnstalleerd op een stevige paal) officieel aan MBV Budel overgedragen.

De tekst op het bord: ‘As we iets doen, dan doen we het goe’ spreekt boekdelen. Tevens kreeg de motoballvereniging een mooi bedankbord aangeboden van de stichting Cranendoncks Verbroederingsbal voor het beschikbaar stellen van mankracht en materiaal tijdens het verbroederingsfeest van alle carnavalsverenigingen van Cranendonck. Dit bord werd bevestigd aan de pits van MBV Budel.

Namens MBV Budel bedankte Tommie Horyon de beide begunstigers hartelijk en bood hen als dank een taart aan. Van pure emotie kon hij tijdens zijn dankwoord ook niet veel meer uitbrengen, dan dat er dan ook maar gescoord moest worden. Blijkbaar hadden de spelers van de beide teams deze boodschap goed opgepikt, want scoren deden ze. Maar liefst twintig keer moest het scorebord in actie komen.

Beide teams zijn samen met Dürmersheim in een verbeten strijd verwikkeld voor een plaats in de play-offs voor de Duitse competitie. Al in de eerste minuut van de wedstrijd lukte het Stan Looijmans om de score namens Budel te openen. In de loop van de eerste manche oefende Phillippsburg echter steeds meer druk uit op het Budelse doel. Dit had onder meer tot gevolg dat Miel Looijmans na een iets te forse ingreep met groen twee minuten van het veld werd gestuurd. Phillippsburg maakte daarop meteen gebruik van het veldoverwicht en scoorde op slag van rust 1-1.

De tweede manche ging meteen fel van start. Zowel een speler van Budel als een speler van Phillippsburg kreeg een groene kaart gepresenteerd. Toch wisten Stan Looijmans en broer Miel het doel te vinden en tilden de stand naar 3-1. Phillippsburg gaf zich echter niet gewonnen en kwam terug op 3-2. Doelman Roger Staals van Budel verhinderde met enkele goede reddingen dat Phillippsburg nog meer doelpunten scoorde. Aan de andere kant wist Stan Looijmans de doelman van Phillippsburg wel te passeren en bracht de stand op 4-2.

In de derde manche was het Loek Looijmans die de stand op 5-2 bracht, meteen gevolgd door een doelpunt van Phillippsburg. Er volgden nu snel na elkaar twee doelpunten voor zowel Budel als Phillippsburg, zodat de derde manche eindigde met een stand van 7-5.

In de vierde manche kwam Budel helemaal los. Voor Budel scoorde in deze manche Maykel van der Wiel één keer, Stan Looijmans twee keer en Miel Looijmans drie keer. De goed keepende Roger Staals werd door Phillippsburg nog twee keer gepasseerd, zodat de einduitslag van deze enerverende wedstrijd 13-7 werd. Winst voor de motoballers van Budel en nog volop in de race voor de play-offs.

De volgende thuiswedstrijd vindt plaats op zaterdag 31 mei om 18:00 uur. Er moet dan gespeeld worden tegen het sterke team uit Kuppenheim. Ook dit belooft weer een spannende wedstrijd te worden.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.motoball.nl of op www.motoball.de

Geen reacties