blog-post-img-89

Motoball-seizoen van start met bekerwedstrijden

Motoball Vereniging Budel had een gunstige loting voor de bekerwedstrijden om de duitse ADAC motoball-Pokal. Als eerste moest er gespeeld worden tegen 1. MSC Mörsch.
De plaats Mörsch heeft de beschikking over twee motoballverenigingen, n.l. 1. MSC Mörsch en het veel sterkere MSC Taifun Mörsch. Normaal gesproken moest Budel gemakkelijk van 1. MSC Mörsch kunnen winnen. En dat deden ze ook. De heenwedstrijd te Mörsch op 9 maart j.l. werd met 17-3 gewonnen.

Afgelopen zaterdag 16 maart kwam de duitse ploeg haar sportieve verplichtingen vervullen en werd de terugwedstrijd in Budel gespeeld. In de eerste manche liep Budel al snel uit met doelpunten van Kenny Houben, Nick Evers en tweemaal Stan Looijmans. In de tweede manche verhinderden de paal en de lat dat Bart Hompes de score kon verhogen. Bart liet het er echter niet bij zitten en zijn derde schot
was wel raak. Stan Looijmans en Mark van Cranenbroek verhoogden de score naar 7-0. In de derde manche leek het erop dat de duitse verdediging sterker was geworden en meer grip op de wedstrijd kreeg, De budelse spelers waren echter onverbiddelijk en via scores van Nick Evers tweemaal, Bart Hompes, Kenny Houben en Mark van Cranenbroek werd de score naar een comfortabele 12-0 getild. Bij de aanvang van de vierde manche moest de wedstrijd even stilgelegd worden wegens een blessure van de duitse keeper.

Maar de budelse EHBO-ers waren snel ter plaatse en met een aantal technische massage-grepen kon de keeper na een paar minuten de wedstrijd weer hervatten. Mark van Cranenbroek kwam in deze manche helemaal los en scoorde zelfs driemaal en was al doende de man van de match met 5 doelpunten. Stan Looijmans en Kenny Houben scoorden ieder nog een keer. Met een stand van 17-0 kon het publiek tevreden terugkijken op een niet al te spannende, maar wel doelpuntrijke wedstrijd.

De eerstvolgende thuiswedstrijd is op zaterdag 6 april om 16:00 u.. MBV Budel moet het dan opnemen tegen het sterke MSC Taifun Mörsch voor de Duitse competitie. Zou u ook eens een wedstrijd bij willen wonen, het veld is gelegen aan de verlengde Schoordijk te Budel en de toegang is gratis. Voor meer informatie kunt u terecht op de site en kunt u een beetje Duits, bezoek dan ook eens de Duitse site www.motoball.de.

Geen reacties