blog-post-img-1721

Motoballwedstrijd MBV Budel – MSC Kobra Malchin

Een week eerder waren de spelers van MBV Budel al op bezoek geweest in het verre Malchin (720 km. in Mecklenburg-Vor-Pommeren, Noord-Oost Duitsland) en konden huiswaarts keren met een 14-4 overwinning. Gezien deze uitslag zou de wedstrijd op eigen terrein ook niet al te spannend worden. Spannend werd het niet, maar wel doelpuntrijk.

Voor de verandering werd er deze keer weer een wedstrijdbal geschonken en wel door café terras ”Os Lieske” te Maarheeze. Nadat Robert van “Os Lieske” met een fel fluitsignaal de aftrap van de wedstrijd floot, ging de wedstrijd van start. Al in de eerste manche kwam Budel op een voorsprong van 6-0 door vier doelpunten van Miel Looijmans en twee doelpunten van Carlo van Geldrop. Ook in de tweede manche ging Budel gewoon door met het scoren van doelpunten. De score werd verhoogd naar 12-0 nu door drie doelpunten van

Carlo van Geldrop, twee van Stan Looijmans en één doelpunt van Stan Gielen. Ook de derde en de vierde manche lieten hetzelfde beeld zien. In de derde manche scoorde Carlo van Geldrop drie doelpunten, Stan Gielen twee doelpunten, Ferry van Beek en Stan Looijmans ieder één doelpunt en in de vierde manche werden zelfs negen doelpunten gescoord. In deze manche waren Miel Looijmans met drie treffers, Stan Looijmans, Carlo van Geldrop en Stan Gielen ieder met twee treffers trefzeker, waardoor de eindstand uiteindelijk 28-0 werd.

MBV Budel staat hiermee in de halve finale voor de B-Cup. De andere halve finalisten zijn MSC Malsch, MSC Jarmen en MSC Philippsburg. Wie voor Budel de tegenstander wordt in de halve finale is op het moment dat dit geschreven wordt nog niet bekend. Welke tegenstander het ook wordt, zo’n gemakkelijke wedstrijd als afgelopen zaterdag zal het zeker niet worden. 5, 6 en 7 oktober staan in het teken van Offroad Budel, De leden van MBV Budel en vele andere vrijwilligers zijn al weken druk in de weer om voor dit evenement alles voor elkaar te krijgen. 27 oktober wordt een belangrijke dag voor de jeugdspelers van MBV Budel. Zij staan dan in de finale voor het kampioenschap van Duitsland. De wedstrijd zal gespeeld worden in het Erwin-Schöffelstadion te Mörsch voorafgaand aan de finale voor het Duits Kampioenschap voor de senioren. Deze wedstrijd wordt doorgaans door enkele duizenden toeschouwers bezocht  De tegenstander is het jeugdteam van MSC Puma Kuppenheim. Het zal niet gemakkelijk worden om van dit team te winnen al is het natuurlijk al een geweldige prestatie, dat ze de finale gehaald hebben. Er wordt momenteel hard getraind om er alles aan te doen in deze finale een goed resultaat te behalen. Zoals het er nu naar uitziet zal een grote bus supporters hen naar Mörsch vergezellen.

Geen reacties