Jeugdmotoballers Budel veroveren finaleplaats voor Duits kampioenschap

Afgelopen zaterdag 15 september vertrokken de jeugdmotoballers van Budel in alle vroegte naar Pattensen bij Hannover om daar deel te nemen aan het toernooi, waarin uitgemaakt zou worden, wie de twee finalisten voor het Duits Kampioenschap Motoball zouden worden. Na de voorrondes waren nog zes teams in de race. De teams werden in twee poules ingedeeld.

Al meteen na de reis van bijna vierhonderd kilometer moesten de spelers van Budel het opnemen tegen MSC Kobra Malchin. Met de reis nog in de stramme benen van de lange rit, kwam Budel maar slecht uit de startblokken tegen het fysiek sterke Kobra Malchin.Alleen door het sterke ingrijpen van keeper Dimitar Iliev bleef Budel in de eerste manche in het zadel en kon de tweede manche met een schone lei worden begonnen. In de tweede manche strandden twee schoten van Budel op de lat, maar in de derde minuut was een schot van Glenn Smeets dan toch raak. Even later speelde Bas Vercoelen zich knap vrij en hij maakte er 2-0 van. Dimitar Iliev keerde in de veertiende minuut nog een gevaarlijk schot van Malchin en een minuut later strandde een schot van Glenn Smeets op de paal, waardoor deze wedstrijd met 2-0 door Budel werd gewonnen.

De tweede wedstrijd moest Budel het opnemen tegen Kuppenheim.. Al in de eerste minuut moest keeper Dimitar Iliev zich flink strekken op een schot  van Kuppenheim. Even later moest hij zich toch gewonnen geven, maar binnen een minuut bracht Glenn Smeets de stand weer in evenwicht. Kuppenheim bleef echter aanvallen en dat resulteerde andermaal in een doelpunt,

In de tweede manche speelde een speler van Kuppenheim zich vrij en scoorde de 3-1 binnen. Maar Budel gaf zich niet gewonnen en ook nu lukte het Glenn Smeets met een mooi schot te stand terug te brengen tot 3-2. Het werd nog even heel erg spannend toen Budel een penalty kreeg toegekend, maar helaas werd deze door de keeper van Kuppenheim gekeerd. Op slag van het eindsignaal brak Kuppenheim nog een keer door de verdediging van Budel en zij brachten de eindstand op 4-2.

Omdat Budel als tweede was geëindigd in de poule hadden zij zich geplaatst voor de halve finale. In deze halve finale moesten zij het opnemen tegen de winnaar van de andere poule, Ubstadt Weiher. De wedstrijd werd gespeeld in vier manches van tien minuten. Ook dit werd weer een spannende wedstrijd. Glenn Smeets bracht Budel in de eerste manche aan de leiding. De tweede manche liet een gelijk opgaande strijd zien, waarin niet gescoord werd. In de derde manche scoorde Glenn Smeets op een voorzet van Hein Compen de 2-0 binnen. In de vierde manche speelde Glenn Smeets zich knap vrij en scoorde 3-0, maar meteen na de aftrap bracht Ubstadt Weiher de stand terug op 3-1 na een snelle uitbraak. Dit werd ook meteen de eindstand. Hierdoor heeft de jeugd van MBV Budel zicht geplaatst voor de finale voor het kampioenschap van Duitsland. De andere finalist is MSC Puma Kuppenheim, die de halve finale tegen MSC Jarmen met 8-2 won. De wedstrijd zal op 27 oktober 2018 gespeeld worden in het Erwin-Schöffel-Stadion te Mörsch, voorafgaand aan de finale voor het Duits Kampioenschap Motoball voor de senioren. De uitslagen van de overige wedstrijden waren: Pattensen- Jarmen 2-2, Pattensen-Ubstadt-Weiher 0-3, Kobra-Malchin- Kuppenheim 1-5 en Jarmen- Ubstadt-Weiher 2-4.

Geen reacties