MBV Budel wint ‘jubileumwedstrijd’ tegen MSC Malsch

Afgelopen zaterdag was het dan zover. MBV Budel vierde dat het 40 jaar geleden was, dat de vereniging werd opgericht. De wedstrijd tegen MSC Malsch moest een kraker worden.. al zag het er in de eerste manche niet naar uit. De spelers van MSC Malsch waren nog steeds op jacht naar de eerste punten in de competitie en lieten zien, dat ze die uit Budel wilden meenemen..

Al in de eerste minuut van de wedstrijd verrasten ze de spelers van MBV Budeldoor de 0-1 binnen te schieten. En in de elfde minuut, deden ze het nog eens dunnetjes over en schoten 0-2 binnen. Schijnbaar hadden de spelers van MBV Budel deze wake up call nodig. Pas in de zeventiende minuut lukte het Miel Looijmans om de achterstand terug te brengen naar 1-2. In de vierde minuut van de tweede manche bracht Carlo van Geldrop de stand weer in evenwicht. Even later zette hij Budel weer op voorsprong uit een voorzet van Miel Looijmans. Maar een minuut later kwamen de spelers van MSC Malsch alweer op gelijke hoogte. Nu was het Stan Looijmans , die een mooie voorzet aan Carlo van Geldrop gaf en de laatste verzilverde deze met een mooi schot in de lage hoek.
Een prachtige redding van Chris Aikens voorkwam, dat Malsch weer langszij kwam. Een minuut later was het Miel Looijmans, die met een mooi schot de stand op 5-3 bracht. In de derde manche kwamen de spelers van Budel wat meer los. Miel Looijmans, vergrootte de voorsprong met twee doelpunten naar 7-3. Even later speelde Carlo van Geldrop zich vrij en scoorde 8-3. Malsch gaf zich nog niet gewonnen en komt terug op 8-4. Maar tweedoelpunten van Miel Looijmans en Carlo van Geldrop brengen de stand na de derde manche op 10-4. De eerste minuut van de vierde manche komt Budel goed weg, omdat Dimitar Iliev een schot van Malsch met een prachtige duik uit her doel weet te houden, maar nog dezelfde minuut moet hij toch het hoofd buigen voor een onhoudbaar schot van Malsch. Budel nam echter weer snel het heft in handen. Twee doelpunten van Miel Looijmans en een voorzet van hem op Carlo van Geldrop, wordt door de laatste ook in het net gewerkt. De spelers van MSC Malsch komen nog één keer tot scoren, maar op slag van het eindsignaal wordt de einduitslag door Miel Looijmans op 14-6 bepaald. Hiermee kwam een einde aan een mooie en onderhoudende jubileumwedstrijd. De spelers van beide teams werden door de meer dan 400 toeschouwers bedolven onder een luid applaus in hun afscheidsronde.

Na de wedstrijd werden de diverse jubilarissen van de vereniging in een korte ceremonie gehuldigd en na de receptie kon het feest beginnen, dat nog doorging tot in de kleine uurtjes.

De volgende thuiswedstrijd is alweer a.s. zaterdag 23 juni. De wedstrijd begint om 18:00 u. MBV Budel moet het dan opnemen tegen de kampioen van vorig jaar: MSC Puma Kuppenheim. Ook bij deze wedstrijd kunnen de spelers van Budel alle steun gebruiken en hopen dan ook dat weer veel supporters de weg naar de motoball-arena aan de verlengde Schoordijk zullen vinden. De toegang is gratis.