blog-post-img-1610

Spectaculaire motoball wedstrijd MBV Budel-MSC Philippsburg

Twee teams, die op papier even sterk zijn en allebei hunkerden naar punten in de motoballcompetitie, dat waren de ingrediënten voor de motoballwedstrijd tussen MBV Budel en MSC Philippsburg.
Onder het toeziend oog van ongeveer 300 supporters ging de wedstrijd om 18:00 u. van start.
MSC Philippsburg met in hun midden international Jan Zoll liet meteen zien waarom ze naar Budel gekomen waren.
In de eerste minuut van de wedstrijd was het al raak en keek MBV Budel tegen een 0-1 achterstand aan.
In de elfde minuut werd Carlo van Geldrop mooi vrij gespeeld en bracht de stand weer in evenwicht.
Meteen na de aftrap ging Jan Zoll er als een haas vandoor en bracht Phlippsburg weer aan de leiding.
Twee minuten later scoorde Philippsburg met een mooie lob en in de zeventiende minuut deed Jan Zoll er nog een schepje bovenop en bracht daarmee Philipsburg op een 1-4 voorsprong.
In de tiende minuut van de tweede manche trof een schot van Stan Looijmans ook doel en moest keeper Chris Aikens flink aan de bak bij een schot van Jan Zoll meteen na
de aftrap.
Chris wist dit schot echter met een mooie snoekduik te keren.
In de derde manche werd er door beide teams fel gestreden om de bal, maar tot scoren kwam geen van beide teams, mede door toedoen van de beide keepers, die de ene na de andere spectaculaire redding uitvoerden.
In het doel van Budel had inmiddels Dimitar Iliev, Chris Aikens afgelost.
Met een achterstand van 2-4 voor Budel werd de vierde manche begonnen.
Gezien het verloop van de wedstrijd hadden weinigen nog hoop op een positief resultaat voor MBV Budel, behalve de spelers van Budel.
Als herboren kwamen ze het veld op en meteen na de aftrap lukte het Miel Looijmans met een laag schot de achterstand terug te brengen tot 3-4.
Een minuut later speelde Carlo van Geldrop zich knap vrij en bracht de stand; onder luid gejuich van het publiek; weer in evenwicht.
Het was met name aan keeper Dimitar Iliev te danken, dat deze stand zo bleef, want met liefst drie prachtige reddingen na elkaar hield hij zijn doel schoon.
Het publiek genoot met volle teugen van deze mooie wedstrijd en het werd nog mooier toen Carlo van Geldrop na twee afgeketste schoten van Budel de bal voor zijn voet kreeg en de stand op 5-4 bracht.
In de dertiende minuut trof een schot van Budel de lat, maar een minuut later lukte het Miel Looijmans met een onhoudbaar schot de winst veilig te stellen op 6-4 en zo bleven de drie punten in Budel en konden de spelers van beide teams onder luid gejuich van een dolenthousiast publiek hun afscheidsrondje rijden.
De volgende thuiswedstrijd van MBV Budel is a,s, zaterdag 16 juni.
Dan moet er gespeeld worden tegen MSC Malsch.
De aftrap is om 18:00 u. en de entree is gratis.
Voor meer informatie kunt u terecht op facebook van MBV Budel of op www.motoball-bundesliga.de.

Geen reacties