Motoballjeugd MBV Budel heer en meester op eigen toernooi

Het kampioenschap van de motoballjeugd wordt gespeeld in drie pools van vier teams.
De beste twee van elke pool komen aan het einde van het seizoen tegen elkaar uit en hier wordt dan uitgemaakt welke twee teams de finale mogen spelen.
De jeugd van MBV Budel is ingedeeld in de pool met MBC Kierspe, MSC Pattensen en MSF Tornado Kierspe.
De eerste poolwedstrijden werden afgelopen zaterdag in de motoballarena van MBV Budel gespeeld.
Als eerste moesten de jeugdspelers van Budel het opnemen tegen MBC Kierspe.
De spelers van Budel kwamen vlot uit de startblokken.
Glenn Smeets (2x) en Bas Vercoelen brachten de stand in de eerste tien minuten al op 3-0.
In de laatste minuut van de eerste manche wisten ook de spelers van MBC Kierspe te scoren en brachten daarmee de stand op 1-3.
In de tweede manche scoorde een ontketende Glenn Smeets liefst 4 keer en Bas Vercoelen een keer.
Hiermee werd deze wedstrijd gewonnen met 8-1, aangezien er geen doelpunten meer vielen in de resterende twee manches..
In de tweede wedstrijd moesten de jeugdspelers het opnemen tegen het fysiek sterke Pattensen.
Dit werd een spannende wedstrijd.
Bas Vercoelen bracht Budel aan de leiding, maar Pattensen kwam even later met een mooi doelpunt weer op gelijke hoogte.
In de laatste minuut van de eerste manche bracht Hein Compen Budel weer op voorsprong.
In de tweede manche werd niet gescoord.
In de derde manche kwam Pättensen weer op gelijke hoogte.
In het begin van de vierde manche schoot Hein Compen Budel weer aan de leiding.
Glenn Smeets stelde daarna de winst veilig met twee doelpunten, waardoor Budel deze wedstrijd won met 5-2.
Als laatste moest Budel het opnemen tegen MSF Tornado Kierspe.
In de eerste manche werd niet gescoord.
Door een doelpunt van Kierspe kwam Budel in de vijfde minuut van de tweede manche op achterstand.
Op slag van rust wist Hein Compen met een uitgespeeld doelpunt het evenwicht weer te herstellen.
Ook nu was het weer Glenn Smeets, die Budel in de derde manche op voorsprong zette.
Deze voorsprong gaf Budel niet meer af en werd in de vierde manche verder uitgebouwd naar 6-1 door doelpunten van Glenn Smeets (2x) en Bas Vercoelen en Vince van Meijl, die ieder één keer raak schoten.
Hiermee behaalden de jeugdspelers een mooi resultaat en gaan in hun pool met 9 punten aan de leiding.