Motoball Vereniging Budel verliest na spannende wedstrijd

Het Duitse team van Taifun Morsch was zaterdag 11 augustus te gast bij Motoball Vereniging Budel (MBV Budel). Het Nederlandse team moest winnen om in de play-offs van de Duitse competitie te mogen spelen. Lange tijd leek het er op dat dit ook ging gebeuren. Helaas voor het Nederlandse team scoorden de Duitsers in de laatste minuut het winnende doelpunt.

Nadat er drie manches waren gespeeld stond Budel met 4-2 voor. Coach Jeroen Kerkhofs zag dat zijn mannen steeds slordiger gingen spelen en waarschuwde hen nog. Kleine foutjes kunnen grote gevolgen hebben, zei hij. En wat hij voorzag, gebeurde. Taifun wist op gelijke hoogte te komen en wist in de laatste minuut zelfs het winnende doelpunt te scoren. De eindstand werd dan ook 4-5.
De wedstrijdbal werd gesponsord door Frans Davits.

Ondanks het verlies, is de Duitse competitie nog niet over voor MBV Budel. Er moeten nog drie wedstrijden worden gespeeld. Wanneer het team uit Budel minimaal twee wedstrijden wint, kan het nog voldoende punten scoren om door te mogen naar de play-offs.

Zondagmiddag speelde het tweede team van MBV Budel een uitwedstrijd bij MBC Dordrecht. Deze wedstrijd eindigde in 5-0 voor MBV Budel.

Volgende week zaterdag 18 augustus speelt MBV Budel uit tegen MSC Cormet Durmersheim. Zondag 26 augustus is er weer een thuiswedstrijd tegen MBC Dordrecht. Deze wedstrijd begint om 14:00 uur. De wedstrijdbal wordt dan gesponsord door RT De Wegwijzer.